MILIEU

Milieu

We werken hard aan het bewerkstelligen van een positieve, duurzame impact op de wereld waarin we leven en werken. We leggen ons al jaren toe op het nastreven van initiatieven die slim zijn voor ons bedrijf en goed voor het milieu.
We zoeken doorlopend naar manieren waarop we onze impact op de planeet kunnen minimaliseren.

Koolstofuitstoot

Als houders van de Carbon Trust-accreditatie hebben we onze koolstofvoetafdruk vorig jaar met 15% weten te verlagen en we zijn hard op weg om deze vóór 2020 met 30%* te hebben verlaagd.
Wereldwijd boeken we uitstekende cijfers volgens het referentiepunt van koolstofemissie, het Carbon Disclosure Project (CDP).

*vergeleken met de basislijn van 2010

Afval verminderen

We hebben als doel om geen afval meer naar de vuilstort te brengen.
Al het afval in onze winkels en kantoren wordt gerecycled.
91% hoeft niet meer naar de vuilstort te worden gebracht en we werken aan de rest.

Energie-efficiëntie

We hebben nu ledverlichting in alle nieuwe, heringerichte winkels en verwerkingscentra.
Dit levert onze 65% meer efficiëntie op en verlaagt de energierekening in elke winkel met 42% en in onze verwerkingscentra met 45%.

Samen met onze logistieke partners proberen we het gebruik van onze voertuigen te optimaliseren en de bezorgroutes efficiënter te maken, door chauffeurs een opleiding te bieden en te investeren in technologieën zoals voertuigtracking.

Plastic
afval verminderen

We investeren in projecten die als doel hebben de hoeveelheid plastic afval te verminderen:

The Ocean
Cleanup

We steunen projecten die als doel hebben de plasticsoep uit de Grote Oceaan te vissen (de enorme hoeveelheid plastic tussen Californië en Hawaii), zoals The Ocean Cleanup – een non-profitorganisatie die het verwijderen van plastic uit de wereldoceanen als missie heeft. We steunen het werk van The Ocean Cleanup door de ballastgewichten te financieren die worden gebruikt voor het verzwaren van de systemen die worden ingezet. De Ocean Cleanup verwacht elke vijf jaar 50% van al het plastic te kunnen opruimen. Dit betekent dat de vervuiling in 2040 met ruim 90% zal zijn afgenomen (vanaf 2018).

The Plastic
Collective

Plastic Collective is een innovatief pilotproject dat plastic afval omzet in inkomsten voor gemeenschappen van de eilanden in de Grote Oceaan. We hebben een Shruder gefinancierd in Bali (versnipper machine), die plastic afval omzet in vlokken die verkocht kunnen worden of omgesmolten tot nieuwe producten. Het project leert de lokale gemeenschap de machine te bedienen en helpt bij het ontwikkelen van microbedrijfjes in het gebied. De bedoeling is om de lokale gemeenschap te helpen bij het opruimen van plastic afval en de leefomstandigheden ter plaatse te verbeteren door werkgelegenheid te creëren en inkomsten uit deze microbedrijfjes te genereren.

Onze benadering
van plastic voor
eenmalig gebruik

We hebben een lijst samengesteld met de grootste bijdragers aan plastic afval in de oceaan en hebben die uit al onze winkels verwijderd; flesjes, bekertjes en niet biologisch afbreekbare doekjes.
Om klanten te helpen bij het verlagen van het gebruik van plastic tasjes, bieden we 'bags for life' aan die gemaakt zijn van gerecyclede materialen.
De opbrengst van deze tassen gaat naar plaatselijke liefdadigheidsdoelen om kinderen en jongvolwassenen te ondersteunen.

Dol op topmerken, maar dan voor een prikkie?

Bij ons kun je altijd weer op schattenjacht met een steeds veranderend aanbod van de leukste
en mooiste kleding voor dames, heren en kinderen, beauty-artikelen, schoenen, accessoires en homeware. Creëer je eigen stijl voor een prikkie. Verbluffend lage TK Maxx prijzen
en meerdere leveringen per week betekenen maar één ding: elke week weer onvoorstelbare mogelijkheden om eindeloos te shoppen. 13 TK Maxx-winkels wachten op je.
Kom zo vaak mogelijk terug en beleef een heleboel plezier als je op schattenjacht gaat. Want bij ons vind je je nieuwe lievelingsspulletjes.

Vind je winkel >