MILIEU

Milieu

We werken hard aan het bewerkstelligen van een positieve, duurzame impact op de wereld waarin we leven en werken. We leggen ons al jaren toe op het nastreven van initiatieven die slim zijn voor ons bedrijf en goed voor het milieu.
We zoeken doorlopend naar manieren waarop we onze impact op de planeet kunnen minimaliseren.

Koolstofuitstoot

Als houders van de Carbon Trust-accreditatie hebben we onze koolstofvoetafdruk vorig jaar met 15% weten te verlagen en we zijn hard op weg om deze vóór 2020 met 30%* te hebben verlaagd.
Wereldwijd boeken we uitstekende cijfers volgens het referentiepunt van koolstofemissie, het Carbon Disclosure Project (CDP).

*vergeleken met de basislijn van 2010

Afval verminderen

We hebben als doel om geen afval meer naar de vuilstort te brengen.
Al het afval in onze winkels en kantoren wordt gerecycled.
91% hoeft niet meer naar de vuilstort te worden gebracht en we werken aan de rest.

Energie-efficiëntie

We hebben nu ledverlichting in alle nieuwe, heringerichte winkels en verwerkingscentra.
Dit levert onze 65% meer efficiëntie op en verlaagt de energierekening in elke winkel met 42% en in onze verwerkingscentra met 45%.

Samen met onze logistieke partners proberen we het gebruik van onze voertuigen te optimaliseren en de bezorgroutes efficiënter te maken, door chauffeurs een opleiding te bieden en te investeren in technologieën zoals voertuigtracking.

Plastic
afval verminderen

We investeren in drie (twee voor buiten het VK) innovatieve projecten om plastic voor eenmalig gebruik te verminderen.

The Ocean
Clean Up

Een pilotproject om vóór 2025 de helft van de plastic rotzooi uit de Grote Oceaan te hebben gevist.

The Plastic
Collective

Een innovatief pilotproject dat plastic afval omzet in inkomsten voor gemeenschappen van de eilanden in de Grote Oceaan.

Onze benadering
van plastic voor
eenmalig gebruik

We hebben een lijst samengesteld met de grootste bijdragers aan plastic afval in de oceaan en hebben die uit al onze winkels verwijderd; flesjes, bekertjes en niet biologisch afbreekbare doekjes.
Om klanten te helpen bij het verlagen van het gebruik van plastic tasjes, bieden we 'bags for life' aan die gemaakt zijn van gerecyclede materialen.
De opbrengst van deze tassen gaat naar plaatselijke liefdadigheidsdoelen om kinderen en jongvolwassenen te ondersteunen.