Verantwoord ondernemen

Internal Hero Banner Image

.

Verantwoord ondernemen staat hoog in het vaandel bij TK Maxx

Verantwoord inkopen

We doen er alles aan om verantwoord te ondernemen en evalueren onze aanpak regelmatig. Ook hanteren we normen voor onszelf en voor onze zakenpartners.

In onze Gedragscode voor Leveranciers staat beschreven wat we verwachten van merchandiseleveranciers ten aanzien van werktijden, veilige werkomstandigheden en salarissen. Daarnaast hanteren we al geruime tijd een Global Social Compliance Program.

Wil je meer informatie? Klik hier om naar TJX.COM te gaan.

Image
TK_Static2ColumnC_1080

Onze initiatieven ten aanzien van verantwoord inkopen zijn gericht op verschillende gebieden

Plastic

We hebben items die een groot aandeel aan de plasticsoep leveren, verwijderd uit onze winkels en kantoren, zoals wegwerpdrinkflessen, -rietjes, -watjes, plastic bekers en niet-afbreekbare doekjes.

We bieden diverse herbruikbare tassen die veelvuldig kunnen worden gebruikt.

Geen bont-beleid

We hanteren al sinds 2003 een 'Geen bont-beleid': we verkopen nooit bewust artikelen die echt bont van welk type dan ook bevatten. Ook kopen we geen producten in waarvan we weten dat ze angorawol bevatten.

Veren en dons

Voor producten met veren en dons geldt dat we ons blijven inzetten voor een verbod op levend plukken en dwangvoering. We kopen alleen producten in die zijn voorzien van certificaten zoals RDS, TDS of een donscertificaat.

Kinderkleding

We hebben de Childrenswear Guidelines van het British Retail Consortium ondertekend. Daarom verkopen we geen kleding die niet geschikt is voor kinderen.

Fatsoensnormen

We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de producten in onze winkels voldoen aan de fatsoensnormen en geen beledigende taal of beelden bevatten.

Image
Info icon

Belangrijke veiligheidsmededeling

Terugroepactie - Draadloze opladers

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief