Milieu

Internal Hero Banner Image

Milieu

We werken hard aan het bewerkstelligen van een positieve, duurzame impact op de wereld waarin we leven en werken. We leggen ons al jaren toe op het nastreven van initiatieven die slim zijn voor ons bedrijf en goed voor het milieu.

We zoeken doorlopend naar manieren waarop we onze impact op de planeet kunnen minimaliseren.

-

We hebben als doel ervoor te zorgen dat onze warenhuizen, kantoren en verwerkingscentra* in 2030 geen broeikasgassen meer uitstoten.

Om dit te kunnen bewerkstelligen blijven we onze uitstoot van broeikasgassen verminderen door initiatieven te implementeren die het energieverbruik omlaag brengen en hernieuwbare energie in te kopen voor onze warenhuizen, kantoren en verwerkingscentra.

De rest compenseren we door aanvullende stappen te nemen, waaronder een gelijke hoeveelheid (hoogwaardige) CO2-compensatie of het gebruik van andere technologieën.
*TJX Europe reikwijdte 1 & 2

Image
TK_Static2ColumnC_1080px

Koolstofuitstoot

Wereldwijd maakt TJX stappen om onze wereldwijde, op de wetenschap gebaseerde doelstelling voor het terugdringen van emissie-uitstoot te behalen, namelijk een reductie van 55% van de uitstoot van broeikasgassen door onze directe bedrijfsactiviteiten in 2030, vergeleken met de basislijn van 2017.

Daarnaast zijn we in Europa een nieuwe weg ingeslagen om ons doel - nul uitstoot van broeikasgassen in 2030 - te behalen in onze Europese warenhuizen, kantoren en verwerkingscentra.

Image
TK_Static2ColumnC_1080px

Afval verminderen

We hebben als doel om geen afval meer naar de vuilstort te brengen.
Afval in onze winkels en kantoren wordt gerecycled.

91% hoeft niet meer naar de vuilstort te worden gebracht en we werken aan de rest.

Image
TK_Static2ColumnC_1080px

Energie-efficiëntie

Zuiniger omgaan met energie in onze nieuwe en verbouwde winkels en verwerkingscentra. We hebben inefficiënte verlichtingstechnologieën vervangen door ledverlichting in alle nieuwe, heringerichte warenhuizen en verwerkingscentra. Dit levert ons gemiddeld 65% meer efficiëntie op en verlaagt de energierekening in elk warenhuis met 42%.

We hebben nu ledverlichting in onze verwerkingscentra en in het grootste deel van onze warenhuizen in Europa.

Samen met onze logistieke partners proberen we het gebruik van onze voertuigen te optimaliseren en de bezorgroutes efficiënter te maken, door chauffeurs een opleiding te bieden en te investeren in technologieën zoals voertuigtracking.

Onze vrachtwagenritten hebben in één jaar de uitstoot verminderd met het equivalent van 1,8 miljoen gereden kilometers door zuinigere vrachtwagens in te zetten die rijden op alternatieve brandstof.

Image
TK_Static2ColumnC_1080px

Plastic afval verminderen

We investeren in projecten die als doel hebben de hoeveelheid plastic afval te verminderen:

Image
TK_Logos_240x240px

The Ocean Cleanup

We steunen projecten die als doel hebben de plasticsoep uit de Grote Oceaan te vissen (de enorme hoeveelheid plastic tussen Californië en Hawaii), zoals The Ocean Cleanup – een non-profitorganisatie die het verwijderen van plastic uit de wereldoceanen als missie heeft. We steunen het werk van The Ocean Cleanup door de ballastgewichten te financieren die worden gebruikt voor het verzwaren van de systemen die worden ingezet. De Ocean Cleanup verwacht elke vijf jaar 50% van al het plastic te kunnen opruimen. Dit betekent dat de vervuiling in 2040 met ruim 90% zal zijn afgenomen (vanaf 2018).

Image
The Plastic Collective

The Plastic Collective

Plastic Collective is een innovatief pilotproject dat plastic afval omzet in inkomsten voor gemeenschappen van de eilanden in de Grote Oceaan. We hebben een Shruder gefinancierd in Bali (versnipper machine), die plastic afval omzet in vlokken die verkocht kunnen worden of omgesmolten tot nieuwe producten. Het project leert de lokale gemeenschap de machine te bedienen en helpt bij het ontwikkelen van microbedrijfjes in het gebied. De bedoeling is om de lokale gemeenschap te helpen bij het opruimen van plastic afval en de leefomstandigheden ter plaatse te verbeteren door werkgelegenheid te creëren en inkomsten uit deze microbedrijfjes te genereren.

Onze benadering van plastic voor eenmalig gebruik

We hebben een lijst samengesteld met de grootste bijdragers aan plastic afval in de oceaan en hebben die uit al onze winkels verwijderd; flesjes, bekertjes en niet biologisch afbreekbare doekjes.

Om klanten te helpen bij het verlagen van het gebruik van plastic tasjes, bieden we 'bags for life' aan die gemaakt zijn van gerecyclede materialen.

De opbrengst van deze tassen gaat naar plaatselijke liefdadigheidsdoelen om kinderen en jongvolwassenen te ondersteunen.

Image
TK_Static2ColumnC_1080px
Image
Info icon

Belangrijke veiligheidsmededeling

Terugroepactie - Miami Carry On Universal Travel Adapter

Terugroepactie - Bop Bop Baby Teethers

Terugroepactie - G Force Travel Adaptor

Schrijf je in voor de nieuwsbrief