Foundation Community Trust

We zijn er trots op dat de door TK Maxx in het leven geroepen liefdadigheidsinstelling TK Maxx en Homesense Foundation een tweedelig programma financiert dat € 1.900.000* (£ 1.700.000) bijdraagt aan de strijd tegen Covid-19. Deze inzet loopt naast een donatie van seizoensgebonden lekkernijnen aan de lokale gemeenschap, door TK Maxx winkels en de winkels van Homesense (niet actief in Nederland) in Europa, ter waarde van meer dan €6.700.000** (£ 6.000.000).

**Ingeschatte waarde

Onlangs hebben onze medewerkers de seizoensgebonden lekkernijen uit onze winkels ingepakt en veilig gedoneerd aan voedselbanken en liefdadigheidsinstellingen voor kinderen

De donatie van de Foundation steunt de volgende twee programma’s:

Community Fund£1.000.000

(€1.100.000)*

Het ‘Community Fund’ helpt kleinschalige liefdadigheidsinstellingen die werkzaam zijn in de strijd tegen Covid-19. Medewerkers van onze TK Maxx-winkels, verwerkingscentra en kantoren in Europa wordt gevraagd liefdadigheidsinstellingen te nomineren die alles op alles zetten om de meest kwetsbaren in de samenleving te steunen.

Tackle Covid-19 Fund£700.000

(€790.000)*

Het ‘Tackle Covid-19 Fund’ van £700.000 (€790.000)* is het tweede deel van het programma dat wordt gesteund door de ‘Foundation’. Dit gaat om bedragen voor liefdadigheidsinstellingen in de mentale zorg en in de frontlinie van de medische zorg die steun verlenen aan diegenen die getroffen worden door Covid-19. 

Dit programma is een aanvulling op een donatie van £135.000 (€152.000)* van de Foundation aan de Disaster Relief Alliance beheerd door het Britse Rode Kruis, dat baanbrekende noodresponsstrategieën faciliteert. Met dit geld wordt wereldwijd steun geboden aan diegenen die getroffen worden door Covid-19.

Louise Greenlees, President van TJX Europe:

“Onze gedachten gaan uit naar alle mensen overal in de wereld die getroffen zijn door de Covid-19-uitbraak. Het is hartverwarmend om te zien dat de sociale betrokkenheid in deze vreemde tijd overal enorm is. We zijn ontzettend dankbaar dat The TK Maxx and Homesense Foundation in deze crisis een bescheiden rol mag spelen in het verlenen van steun aan onze gemeenschappen.”

 

Steun verlenen aan onze lokale liefdadigheidspartners

Een deel van het bedrag is ook bestemd om lokale goede-doelenpartners een bepaald inkomen te garanderen.

Zo blijft TK Maxx lokale partners in de buurt van onze winkels steunen, zoals Het Vergeten Kind, Stichting Beatrix Kinderziekenhuis, Stichting Vrienden van het Sophia en Nationaal Fonds Kinderhulp, met het doel kwetsbare kinderen en jongeren te helpen hun potentiële capaciteiten te ontplooien. 

 

*Omgerekend met de koerst van 15 januari 2021-xe.com

De TK Maxx and Homesense Foundation is een geregistreerd liefdadigheidsfonds in Engeland en Wales (1162073) Geregistreerd als stichting in Engeland en Wales (9156201) Geregistreerd adres: 50 Clarendon Road, Watford, WD17 1TX